Mysen Fotball sitt A-lag har en trenertrio klar for 2022. Ny hovedtrener er Patrik Kolshus, og han får med seg Jan Einar Karlstad og tidligere tippeligaspiller Andreas Strand.

Leder i Mysen Fotball, Torbjørn Undeland, kan bekrefte at mangeårig trener i klubben, Patrik Kolshus, blir ny hovedtrener for klubbens A-lag. Kolshus har vært i Mysen Fotball i lang tid, og har cirka 300 seniorkamper for Mysen (og Trømborg). Han har vært trener i barne- og ungdomsfotballen i en årrekke og er UEFA B sertifisert.

Sammen med seg får han Andreas Strand, som i fjor var en del av trenerteamet til Askim Fotball. Andreas var kjent som en tøff og målfarlig spiss i sine aktive dager, og har naturlig høstet mye erfaring som vil komme Mysen Fotball til gode. Selv har han opp igjennom karrieren sin hatt trenere som Geir Bakke, Erland Johnsen og Jan «Janne» Jönsson i klubber som Stabæk, Moss og Follo.

– Jeg gleder meg til å ta fatt på oppgaven som A-lagstrener, og når jeg nå har fått med meg Andreas og Jan Einar, så er jeg trygg på at vi og laget skal få til mye bra sammen, sier Kolshus. 

Slik det ser ut nå vil årets A-laget, få en noe lavere gjennomsnittsalder enn tidligere år. Etter en kartlegging av spillerstallen, vil laget å bestå av en blanding av rutinerte spillere og mange unge, talentfulle og ikke minst treningsvillig juniorspillere. Mysen har over flere år hatt et samarbeid med Hærland om seniorlaget, og samarbeider nå også på med Trøgstad/Båstad på juniorsiden.

Han føler også at det er et godt tidspunkt å overta A-laget på.
   
– Jeg tror klubben har noe på gang og at det jobbes godt og riktig i klubben, sier Kolshus.

Den nye hovedtreneren har de siste årene trent 2007-årgangen, i tillegg til å være juniortrener. De siste årene har klubben hatt god tilvekst av spillere i ungdomsavdelingen, til tross for at mange breddeklubber sliter med rekruttering i denne aldersgruppen.

Foruten en stor juniorstall, teller G15/16 årgangen nå hele 56 spillere.

– Det er svært gledelig at vi kan være en klubb som favner hele bredden. Vi har både klart å rekruttere helt nye spillere, som først har begynt å spille fotball som 14-åringer, samtidig som vi har hatt KM-lag som har hevdet seg godt i serien. Tre spillere har i høst/vinter også blitt tatt opp i Sarpsborg 08 sin G16-tropp, som spiller i nasjonal serie og interkrets. Dette viser at vi som breddeklubb også klarer å få fram talenter, kan leder Undeland fortelle. 

Mysen Fotball vil i år ha et tett samarbeid med Sarpsborg 08 om trenerutvikling.

– Vi ser viktigheten av å kunne gi trenere på alle nivåer faglig påfyll. Med så stor aktivitet som vi har nå, har vi en stor utfordring med å skaffe nok trenere til ungdomslagene. Med økt fokus på trenerutvikling håper vi det vil bidra til å tiltrekke oss flere trenerressurser, avslutter han.

(Pressemelding)

1-DSC_7183.jpgTorbjørn Undeland, leder i Mysen Fotball, er glad for at A-lagstrenere nå er på plass. Foto: Mysen Fotball