Trøgstad/Båstad Mysen J15 i år består av 04 og 05 jenter. Jentene hadde ambisjoner om å vinne cupen før vi startet, så lista hadde de lagt selv. Disse to kullene var jo også med å vinne hver sin årsklasse i Elverumsturneringen i fjor.

I cupens første kamp møter vi Nordstrand. Dette er en godt gjennomført kamp av jentene. De vinner kampen 3-0 og er egentlig aldri truet. Solide bakover på banen, vi skaper en del fremover på banen gjennom godt spill og vi har jenter som kan score mål.

Andre kamp møter vi Funnefoss/Vormsund, denne kampen går på en litt rufsete gressbane og merker på jentene at det er litt uvant. Møter et lag som er tøffe i duellene og kjemper godt mot oss. Mye gi og ta i 1 omgang, men det løsner mer i 2 omgang og vi scorer 2 mål og vinner kampen 2-0. Må nevnes her at Jenny scorer 2-0 målet på et nydelig langskudd helt oppe i vinkelen.

Tredje kampen spilles mot Elverum Hvit og her har vi full kontroll hele kampen og vinner kampen 5-0. Igjen solide bakover på banen, motstanderen klarer ikke å trenge igjennom oss og vi spiller til tider veldig bra fremover. Kommer rundt kantene med gode innlegg og gjennom trekant spill. Flott gjennomført kamp av jentene. Med dette så var vi allerede klare for finale før vi møtte siste motstander.

Om søndagens kamper
Søndagens første kamp møter vi Elverum Svart som vi også kommer til å møte i finalen siden vi begge var ubeseirede så langt. Vi spiller kampen på en litt tungt gressmatte og vi sliter litt med å komme i gang i første omgang. De scorer først og går opp i 1-0 (litt heldig siden jentene mente det var offside og det ble bekreftet av Jan Skrattalsrud som stod på linja), men det får vi tåle siden det var det eneste målet vi slapp inn på hele turneringen. I andre omgang så tar jentene fullstendig over kampen og scorer hele 4 mål og vinner kampen 4-1. En veldig bra 2 omgang av jentene, der vi spiller fin fotball med hurtige overganger, godt kombinasjonsspill og er flinke til å komme rundt på kantene. Fullt fortjent seier.

I finalen møter vi som sagt Elverum Svart igjen. Det første jeg og Paul stusser over er at de til denne kampen hadde med seg flere spillere enn den første, altså de hadde tatt med seg de beste fra det andre laget sitt. Vi konfronterte dem med dette og de påstod det var på grunn av skader og hadde spurt turneringsledelsen om få med seg flere spillere til finalen. Det hadde ikke vi som motstander fått beskjed om og det likte vi dårlig. Greit at de tar med seg andre spillere til finalen, men orienter motstanderen om det i god tid før finalen. Det er fair play. Men dette fikk vi ikke gjort noe med nå. Elverumslaget bestod nå av robuste, store spillere. En ekstra utfordring for oss. Elverum kom absolutt best i gang i finalen og vant midtbanen. De var tøffe i duellene og kjempet godt og gjorde det vanskelig for oss. De kom ikke til så mye sjanser mot oss men vi klarte heller ikke å skape så mye. Men etter 13-14 minutters spill så får vi en overgang som vi utnytter til det fulle. En overgang etter læreboka. Vi bryter litt inne på vår banehalvdel og Anneli blir spilt fri på kanten, drar seg litt innover i banen og der kommer Jenny på et 50 meters løp og får ballen av Anneli i riktig øyeblikk, Jenny er alene med keeper og setter ballen kontrollert i mål. Vårt flotteste mål i turneringen. Det står seg til pause. I annen omgang så fortsetter Elverum å kjempe oss litt ut av stilen , de er flinke til å stresse oss, men føler at vi har litt mere kontroll på det enn i første omgang. Igjen så kommer vi på en overgang men nå er rollene byttet om og det er Anneli som setter 2-0 kontrollert i mål. I de situasjonene så scorer Anneli alltid. Etter dette tok vi over kampen og vi setter også 3-0 etter en corner som Josefine setter fint i mål. Dermed vinner jentene finalen med 3-0.

Må gratulere jentene med en solid gjennomført cup, med 17-1 i målforskjell. Hele troppen skal ha kjemperos for gjennomføringen og vi trenere har hatt en flott helg sammen med jentene. En herlig gjeng å ha med på tur. Gleder oss allerede til Sandar Cup!

Hilsen trenerteamet Paul Aksel og Tor-Widar

TrøgstadBåstad Mysen J15 kollasj.jpg