G15/16 stilte i år i G15-klassen i Elverumsturneringen med 04/05 gutter, og hadde som mål å ha en god opplevelse sammen på cup. Mandag til torsdag trente vi uka det var cup, før vi dro oppover til Elverum hvor vi følte oss godt forberedt for å delta på cup.

Året før så hadde vi en dårligere opplevelse ettersom at vi tapte alle kampene vi spilte, og hadde litt dårlig opplevelse av cupen, og var nervøse, men det skulle fort endre seg.

Første kamp var preget av nervøsitet og spenning, vi visste lite om laget vi møtte på forhånd, Jevnaker/Haugsbygd. Vi spilte kampen på en tørr potetåker, som gjør at fotballkampen endres litt fra mindre spillende til mer krig, og vi vinner fortjent 1-0.

Andre kampen er preget av at det er sterk sol og varme hele dagen, noe som preger både kropp og humøret. Neste lag vi møtte var et Løten FK-lag som også slo Jevnaker 1-0, og som vi visste ikke ville ha ball, men var mer interessert for å kontre med en 5-3-2 formasjon. Hodene koker greit og duellene blir hardere og mer unødvendige, men vi spiller mye bedre enn forrige kamp, og vinner 2-0 over et Løten-lag som vi kunne scoret mer på.

Ettersom at det bare var 2 lag i gruppa, så blir vi da gruppevinnere og er direkte i semifinale, noe som var stort for gutta, som aldri hadde spilt det før, og med det var ekstra spente til neste kamp.

Søndag så møter vi et meget godt Elverum-lag som var merkbart forbedret etter forrige kamp vi så av dem. Med friske bein på det laget så merker vi at et litt prega Mysen/Hærland-lag hvor det er litt vondt her og der, og ville kunne slite om vi gir de tid og rom.

Det tilskuerene vil se er et Mysen/Hærland-lag som går ut i hundre, og leverer et solid årsbeste, og vinner MEGET fortjent 3-1 over et Elverum-lag som ikke helt skjønte hva som skjedde, og jeg som trener merker at enkelte spillere tar ekstra tak, flere har forbedret seg stort, og vi jobber som et LAG! Med dette så er vi klar for vår første FINALE, i en cup hvor det var en del gode lag på guttesiden.

Før finalen så går en viktig bidragsyter ut med bristet ribbein, og flere av spillerne spiller med vondt her og der, forkjølelse og hodepine som preger laget. Ut på banen for å møte et Ski 1 som ikke har avgitt poeng i Oslo’s svar på KM A-sluttspill, med en skadeskutt gjeng som det ikke var særlig optimisme i, men uansett.

Innsatsen som legges ned er upåklagelig, dere kjemper som en gjeng helter at jeg blir rørt, og dere backer hverandre og har en drive som sjeldent er å de på et lag i deres alder! Dere taper 2-1 med 20 i stil, og hadde dere fått 5 minutter til så hadde det jaggu stått 2-2. Men humøret er i bunn og tårene triller etter kampen, ettersom at kreftene har blitt brukt opp, og med en kjapp dusj etter kampen, så er den samme gleden tilbake!

Som trener så vil jeg bare nevne at jeg er fryktelig stolt over hvordan dere opptrer sammen som en gjeng, og hvordan dere backer hverandre under kamp, kjemper med hverandre og står på! Utviklingen har skutt i været og dere har all grunn til å være stolte av helgens cup og prestasjonene der!

Mvh Theodor Emanuel Granberg